Ne várjuk mástól a megoldást! - osszefogas.sk

Ne várjuk mástól a megoldást!

Gyakran találkozom azzal a véleménnyel, hogy „Szlovákiában élünk és ezért nem kell ide magyar párt, majd Matovič, Truban esetleg Kotleba megoldja a problémáinkat.“ Az én véleményem, hogy egyszer s mindenkorra meg kell értenünk, másoktól nem várhatjuk azt, hogy a régiónkat sajátjának tekinti majd. Előfordulnak látszat- vagy félmegoldások. A motiváció viszont általában nem más, minthogy az egyes prezentációkban legyen egy piros pipa, esetleg a térképen ne maradjanak piros pontok nélkül a déli régiók. Fel szoktam tenni a kérdést, hogy mikor fog egy Trencsénből, Liptószentmiklósról vagy Zsolnáról származó politikus foglalkozni a komáromi Vág- híddal, a párkányi turizmussal, a gömöri vagy bodrogközi gazdaság fejlődésével?

Ne várjuk mástól a megoldást! Le kell szögezni, hogyha azt akarjuk, hogy régiónk ne legyen másodrendű, ahova akkor jut támogatás, ha marad, ahhoz olyan emberekre van szükség a parlamentben, akik itt élnek és látják a mi problémáinkat. Olyanokra, akik személyesen ismerik a helyi vállalkozókat, a helyi polgármestereket, a helyi embereket és környezetüket. Olyanokra, akik számára a mi régiónk van az első helyen.

Szintén sokszor találkoztam azzal a véleménnyel is, hogy „nem megyek el szavazni, hiába lesz ott bárki, úgyse csinál semmit.” Az a rossz hírem, hogy amíg otthon maradunk, és ezzel a jelenlegi kormányra szavazunk, addig azok akik „ott” ülnek, pontosan azt fogják csinálni, amit eddig is csináltak.

Ne várjuk mástól a megoldást! Ha szeretnénk, hogy változás legyen, akkor tegyünk érte. Úgy gondolom ez a mindennapjainkra is érvényes. Ha szebb, tisztább, jobb környezetet akarunk teremteni, ha szeretnénk, hogy a régióink felzárkózzanak, akkor keljünk fel és tegyünk érte. Nemcsak a politikusoknak kell összefogni, hanem a déli régióban élő összes embernek.

Fel kell hagynunk a panaszkodással, és nem másoktól várni a megoldást. Álljunk a saját lábunkra, adjunk hangot a mi régióinknak is, és február 29-én menjünk el szavazni azokra, akiknek szívügyük a mi régiónk!