fbpx

Tisztítsuk meg Szlovákiát! – Vyčistime si Slovensko!

Kedves természet- és rendszerető barátaink!

Idén is elindítjuk a „Tisztítsuk meg Szlovákiát” kezdeményezést. Nagy József, volt környezetvédelmi miniszter és EP-képviselő kezdeményezését folytatva immár tizedik alkalommal igyekszünk hozzájárulni a környezetvédelmi akciók sikeréhez a Föld Napja alkalmából. A vírushelyzet miatt kicsit megkésve, de bízunk benne, hogy az idén is sikerrel járunk, mivel a korábbi években eddig közel 1800 csoport és több mint 100 000 önkéntes kapcsolódott be.

Mutassuk meg, hogy képesek vagyunk cselekedni, összefogni. Lehet, hogy amit össze kell szedni, az mások szemete, de ez a mi életterünk, ez a mi földünk, ez a mi bolygónk is. Gondoskodjunk róla!

Az április 24. és május 23. között megrendezett szemétszedő akciókhoz textilkesztyűket tudunk Önöknek biztosítani (készletünk erejéig). Amennyiben szeretnének bekapcsolódni, kérem, mielőbb regisztráljanak, és az itt letölthető regisztrációs ívet április 22. éjfélig küldjék vissza kitöltve a következő e-mail címre: foldnapja@osszefogas.sk.

FIGYELEM! Logisztikai okok miatt az április 24-én és 25-én megtartott tisztító akciókat, kérjük, április 21. 12:00-ig beregisztrálni.

Továbbá oldalunkon letölthetnek plakátokat is különböző méretben (A4 és A3), amellyel népszerűsítheti az akciót, kiragasztva a község vagy város forgalmasabb helyszíneire.

Amennyiben lehetőségük van rá, kérem küldjenek el néhány fotót e-mailben, vagy Facebook üzenetben a tevékenységről és az összegyűjtött hulladék mennyiségéről, hogy a programot értékelni tudjuk, illetve, hogy másokat is motiváljunk.

A hulladék elszállításáról és megsemmisítéséről érdemes előzetesen megállapodni a település vezetésével vagy hulladékszállító céggel.

Üdvözlettel,

az ÖSSZEFOGÁS csapata


Letölthető dokumentumok:

Milí ochrancovia prírody a okolia!

„Vyčistime si Slovensko“ spustíme aj tento rok! Pokračujeme tak v iniciatíve Józsefa Nagya, bývalého ministra životného prostredia a exposlanca Európskeho parlamentu. Už po desiaty krát sa snažíme prispieť k úspechu environmentálnych akcií práve pri príležitosti Dňa Zeme. S oneskorením z dôvodu pandémie koronavírusu, ale o to väčším oduševnením veríme, že akcia bude úspešná aj tento rok, pretože v predchádzajúcich rokoch sa zatiaľ pripojilo k tejto iniciatíve takmer 1 800 skupín a viac ako 100 000 dobrovoľníkov.

Ukážme, že sme schopní konať, zjednotiť sa. Možno je potrebné pozbierať odpadky po ostatných, ale toto je náš spoločný životný priestor, toto je naša zem, to je tiež naša planéta. Postarajme sa o to!

Na akcie zberu odpadov , ktoré sa konajú od 24. apríla do 23. mája, vám môžeme poskytnúť textilné rukavice (do vyčerpania zásob). Ak máte záujem zapojiť sa, žiadame Vás o včasné zaregistrovanie a vyplnenie registračného formulára, ktoré nám zasielajte do polnoci 22. apríla na nasledujúcu e-mailovú adresu: foldnapja@osszefogas.sk .

POZOR! Na akcie, ktoré sa uskutočňujú 24. a 25. apríla, z logistických dôvodov sa zaregistrujte do 12:00 21. apríla!

Poskytujeme tiež dve veľkosti plagátov (A4 a A3), pomocou ktorých môžete propagovať akciu, ich umiestnením na frekventované miesta v obci alebo v meste.

Zároveň Vás prosíme o zaslanie niekoľkých záberov o priebehu akcie, množstve zozbieraného odpadu formou e-mailu alebo na Facebook, aby sme mohli vyhodnotiť vašu prácu a zároveň aj motivovali ostatných.

Odvoz a likvidáciu odpadu odporúčame vopred dohodnúť s miestnym zastupiteľstvom alebo príslušnou firmou.

S pozdravom,
tím SPOLUPATRIČNOSTI


Dokumenty na stiahnutie: