Bauer Ildikó

Bauer Ildikó vagyok, kultúrmenedzser és borturisztikai szaktanácsadó. Komáromban élek, ahol 2018-tól önkormányzati képviselőként dolgozom, emellett az idegenforgalmi bizottságot vezetem.

2010-től tagja vagyok a Gombaszögi Nyári Tábor önkéntes szervező csapatának, valamint a Kétnyelvű Dél-Szlovákia Mozgalomnak, részt vettem több régiós fesztivál elindításában, illetve újrapozícionálásában.

2017-től 2 évig a Dunamente TDM-et vezettem, melynek köszönhetően részletes betekintést nyerhettem régiónk jelenlegi helyzetébe, valamint hogy min és hogyan kellene változtatni.

Dolgoztam az állami-, a civil-, és a vállalkozói szférában is, ezen tapasztalataimat kamatoztatom ma is a mindennapokban.  Munkám során is azt tapasztaltam, hogy ha egy bizonyos cél érdekében össze tudunk fogni, akkor az elérhetővé válik.

Úgy gondolom, az Összefogás mozgalomnak nagy szerepe van és lesz a szlovákiai politikai paletta megújulásában, szakértői alapokra helyezésében. Közösségünknek olyan erőre van szüksége, amely elkötelezett a problémák megoldásában és hiszem, hogy ebben a csapatban megvan ez az erő. 

Fontosnak tartom, hogy politikai jelöltek helyett szakemberek dolgozzanak az államigazgatásban, hogy előtérbe helyezzük a hazai kisvállalkozókat, termelőket és az ő termékeiket, szolgáltatásaikat, valamint hogy az állami forrásokat igazságosan osszák el az országban, felzárkóztatva az eddig elhanyagolt régiókat.