Földváry Terézia

Földváry Terézia vagyok, Sárosfa polgármestere és két felnőtt gyermek édesanyja. Szakterületem a közigazgatás és a vidékfejlesztés. Tizennégy éve ténykedek a község polgármestereként, emellett harminckét éve aktív csemadokosként segítem a közösségépítést.

Nagyon örülök annak, hogy az Összefogás a közösségben gondolkodó aktivisták gyűjtőhelyévé vált és azért is határoztam a választásokon való indulás mellett, mert ebben a közegben a magyarság jövőjéért is dolgozhatok, egy jó társaságban.

Személyes felelősségvállalásra kötelez a szlovákiai magyar közösség állapota. A rossz közhangulatra nem válasz a passzivitás, ki kell találnunk a jövőnket és meg kell valósítanunk a célkitűzéseinket, ezért szeretnék dolgozni!

Szeretnék egy jobb országot! Azt akarom, hogy az állam az állampolgáraiért ténykedjen, legyen emberközpontú és valósítsa meg a jogegyenlőséget! A gyakorlatban is kamatoztatni szeretném a szociális ügyek és szolgáltatások, a nyugdíjrendszer és a társadalombiztosítások terén szerzett gyakorlati tapasztalataimat.