Földváry Terézia

1967-ben Dunaszerdahelyen születtem. Születésemtől fogva Sárosfán élek. Ezt a nyelvhatárhoz egyre közelebb fekvő felső-csallóközi községet 2006 óta polgármestereként vezetem.  Férjezett, két felnőtt gyermek édesanyja vagyok. Középiskolai éveimet a Somorjai Madách Imre Gimnáziumban töltöttem, főiskolai végzettséget a pozsonyi Közgazdasági és Közigazgatási Főiskolán, közigazgatás és vidékfejlesztés szakon szereztem. A Szlovák Takarékpénztárban, majd a szociális szféra több intézményében dolgoztam.

Szüleimnek köszönhetően már iskolás koromtól részese voltam a közösségi életnek. Előszőr az iskolai rendezvények szereplőjeként, később iskolai diákszervezőként. Ami kisgyermekként belém ivódott, az fiatal felnőtt koromra az életem elválaszthatatlan részévé vált.  Húsz évesen beléptem a Csemadokba, gyermekeim óvodájában és iskolájában a szülői szövetség munkáját vezettem. Később önkormányzati képviselőként is dolgoztam. Hiszek a kultúra összetartó és közösségformáló erejében, ezért a Csemadok helyi alapszervezetének elnökeként, társaimmal közösen, önkéntes munkával szervezzük községünk kulturális életét, őrizzük és megéljük hagyományainkat, erősítjük identitásunkat. A Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmányában alelnökként és az Országos Tanács tagjaként veszem ki részem a munkából. Bár a szerepkörök különbözőek, a feladat kedves és ezért dolgozni érdemes.

Az Összefogásban társakra találtam a közösségi gondolkodásban, a jövőnkért tenni akarók közösségében. Tudjuk és látjuk, sok tennivaló tornyosul előttünk. Ugyanakkor bízunk abban, hogy a közös magyar pártban előbbre léphetünk az elmúlt évek kiábrándulása után. Elindultunk egy úton, melyen meg kell tanulnunk járni és hiszem, hogy eljön az idő, amikor majd futni is tudunk rajta.