Nagy György

Nagy György vagyok, Gömör szívében, Rozsnyó közelében Várhosszúréten élek feleségemmel és két lányommal. Ez a régió nagyon sokat jelent számomra, mindig is arra törekedtem, hogy a szlovákiai magyar közösség oszlopos tagja legyek, hogy olyan körülményeket teremthessek lányaim számára, amelyek lehetővé teszik, hogy büszkén vállalhassák fel identitásukat. Munkásságom helyi és megyei képviselőként elsősorban a kisemberek megsegítésére, a régió fejlesztésére irányult.

A Gömöri Kézművesek Társulásának elnökeként megtanultam, hogy igazi összefogás nélkül nagy dolgokat nem tudunk elérni. Az elmúlt 17 évben olyan közösséget sikerült együttes erővel kiépítenünk a társulás által, amelyik már nem csak helyi, de határon átnyúló szinten is elismerést kapott. A harmadik szektorban mozgó közemberként felismertem, az igazi változásnak országos szinten kell végbe mennie ahhoz, hogy az kézzel fogható legyen.

Sokáig úgy gondoltam a mostani szlovákiai magyar politikában leginkább független képviselőként érhetek el változást, de rá kellett döbbenjek, az Összefogás nélkül ez nem fog létrejönni. Úgy érzem, nekünk magyaroknak már hosszú ideje nincs, olyan egységes képviseletünk, amely szem előtt tartaná érdekeinket, és harcolna jogainkért. Aki tenne azért, hogy az ország déli régiói is végre felzárkózhassanak, hogy kiépülhessen egy XXI. századhoz méltó infrastruktúra, s megfelelő szintű intézményi és kulturális támogatás érkezzen régiónkba.

Úgy gondolom itt az ideje annak, hogy lezárjunk egy politikai korszakot, a megújulásra az Összefogás mozgalma jelent megoldást. Nincs már idő és tér függetlenként várni a csodát, elérkezett az igazi tettek ideje.